Хто винайшов фруктовий лід? Готуємо самі ласощі
А що, якщо з фруктів і ягід приготувати справжній фруктово-ягідний лід? Взимку це, до речі, не менш актуально, ніж влітку: такий десерт не лише заповнить вітамінні запаси, але і послужить для загартовування горла.
Ідея надзвичайно проста і прийшла випадково. Коли в черговий раз заморожували малину, вишню та іншу ягоду, попередньо помиту і перемішану з цукром, відзначили, що отриманий при цьому дійстві лід — незвичайні ласощі. Солодке, легке, терпке, з приємною кислинкою — відмінно втамовує спрагу і освіжає. Смак літа, смак свята.
Втім, подібне відкриття, що заморожений фруктово-ягідний сік з водою радує на смак — багато років тому вже зробив Френк Епперсон. За однією з версій, саме він винайшов фруктовий лід.
Фруктовий лід нині став популярною альтернативою звичайному морозиву. Рецепт ж такого частування гранично простий.
Ягідний або фруктовий сік, або ягідно-фруктове пюре, наполовину розведені водою, заморожують, поки вони не перетворяться в лід.
Такі ласощі дуже радують на смак, освіжають і, головне, навіть корисно. Очевидно, що чим більше частка фруктового соку або пюре у складі десерту — тим насиченішим його смак.
Виробники фруктового льоду, особливо дешевого, можуть економити на інгредієнтах і замість натуральних пюре і соків в продукт часом додаються ароматизатори та барвники. Тому якщо ви вирішите вибрати магазинний продукт — не полінуйтеся читати етикетки. А вже якщо у фруктового льоду неприродно різкий смак і аромат — це зовсім не те, що вам потрібно.
А по можливості спробуйте приготувати фруктовий лід самостійно.
Зніміть відео чи зробіть фото, надішліть.
Фруктовий або ягідний сік, плюс вода (чим менше, тим насиченіший смак), плюс мороз — нічого складного.
Зате ви точно знаєте склад, і такі ласощі вас і смаком порадують, і вітамінами підзарядять!
Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар